(placeholder)Gunnar är en liten åsna på 100 cm i mankhöjd. Han är född i Zoolandia, djurpark i Åbo. Eftersom han var hingst kunde han inte gå med åsnestona utan fick istället gå med en ponny och en elefant. Vi hade honom på foder från Marja-Liisa i Tammerfors, där han då gick som avelshingst. När det sedan var dags att lämna tillbaka honom valde vi istället att köpa honom. När vi köpte hästarna kastrerade vi honom så att han kunde gå med dem.


Gunnar är som en hund, han går nästan alltid lös på promenader och är med på ridturer, han tycker att det är roligare än att behöva dra vagn eller liknande. Han gör lite som han vill men lyssnar rätt bra när man säger till honom och han vet vad han ska göra, ibland passar uttrycket ”envis som en åsna” in väldigt bra, det är dock vid tillfällen då han själva anser att han utsätter sig själv för fara. Han är smart och kan bland annat äta med alla trots att han nog kan ses som lägst i rang. Han älskar att bli klappad och kommer gärna fram i hagen, men klappar man för dåligt får man akta sig så att man inte får en knuff i magen.


Gunnar är bra på att hoppa. Sommaren 2008 var vi med i SÅFs åsnetävlingar där han kom tvåa i både hoppning och lydnad.


Gunnar har de senaste åren fått problem med tänderna. Det innebär att han måste äta gröt på höpellets under vintern eftersom han inte får i sig tillräckligt med hö. Han är pigg och glad, så vi hoppas att han har många år kvar.

I oktober 2016 fick vi ta bort honom på grund av att hans tänder var i så dåligt skick. Han blev ändå 25 år och vi är glada för den tid vi hade honom hos oss.

Namn:  Gunnar

Ras:  Åsna

Född: 1991 ✝ 2016

Ägare: Fam. Hanström Törnroos

(placeholder)

Gunnar