(placeholder)Vi bor på en ö ute i Ålands skärgård. Gården har sjöutsikt,

det finns ett hönshus och ett litet stall med en box

och vinterutrymme för hönsen och vaktlarna. Vi har även ett dussin bisamhällen. Ca 500 m bort ligger det

stora stallet där vi har hästarna. Kaj jobbar som

skolföreståndare på Kumlinge skola, på fritiden sköter han åkrarna som tillhör gården, fiskar och pysslar med hästarna. Mia jobbar med jämställdhets- och ungdomsarbete samt med folkbildningsarbete. Alla barn bor på olika platser, för tillfället bor Emelie på Åland, Sissel i Stockholm och Yrla bor i Uppsala. Alla åker dock till Kumlinge minst ett par gånger om året.

(placeholder)

Om oss

(placeholder)

Från hus till gård

Djurantalet har ökat under årens lopp i vår familj. 1992 skaffade vi katten Nisse. Därefter kom det några höns. Efter ett tag kom vår första smålandsstövare, Danne. Tyvärr funkade han inte i vår familj så vi fick omplacera honom, istället fick vi smålandsstövaren Krut, som efter drygt 15 år somnade in i maj 2016. Under tiden hann vi även ha några kaniner. Därefter kom katten Curry in i våra liv. När Emelie ville ha en häst bestämdes det att hon och en kompis skulle låna en åsna för att se hur de klarade av det och så kom Gunnar till oss. Efter att ha kämpat med Gunnar i ett drygt år bestämdes det att Emelie skulle få en ponny, det blev Glory.


I samband med att hästen köptes köpte även några grannar häst. Vår familj bestämde sig då för att köpa granngården där det fanns en lagård som byggdes om till stall. I samband med detta började vi även ta in vårt eget hö.


Yrla ville ha en egen hund efter att Emelie fått en häst och på så sätt kom hittehunden Nalle till oss. När Emelie sedan flyttade till Sverige för att gå i gymnasiet följde Glory med. För att Gunnar( död 2017) inte skulle bli ensam införskaffades mulan Donke, född  1990.


När ponnyn Vesta skulle pensioneras från ridskolan bestämdes det att hon skulle komma hit för att ridas i skogen. Ungefär samtidigt bestämdes det att Glory fick flytta hem igen och bli pensionär hon också, död 2015. Tyvärr fick vi ta bort Vesta ett år efter att hon kom hit. Letandet efter en ny ridhäst började och Moses fick flytta in i stallet, död 2015. Den tredje hunden, mellanpudeltiken Ziva blev införskaffad men bor i Mariehamn då hon är Emelies hund. Våren 2012 skaffade vi även Nordlandshästen Luna (död 2019),

2015 flyttade islandshästen Hera till gården.

2016 utökade Emeile sitt hundantal, då kelpievalpen Yztra kom i mars.

2017 flyttade åsnan Hasse till gården

2020 flyttade åsnorna Silba och Lizzie till oss