(placeholder)Moses var en häst som från början kom från Danmark. Han importerades till Sverige där han gick på ridskola i flera år. Vi köpte honom från en familj utanför Arboga i början av 2010. Moses var blind på ena ögat men klarade sig bra ändå. Han gillade att arbeta och var lugn och trygg i skogen, men ibland blev han fylld av livsglädje och då kunde det komma en och annan bakutspark.


Moses visade sig vara den perfekta familjehästen, nybörjarna kumde tryggt rida honom och han lyssnade på dem och de duktigare kunde jobba med honom med svårare saker. Han ville helst att hela flocken var samlad men Gunnar var hans skyddsling som han alltid vakade över trots att Gunnar inte alltid var lika glad över det.

Moses gillade att bli klappa och kliad men verkade ibland känna av stressen från ridskolan och kunde då bli lite sur. Han var inte alltid den smartaste hästen men han var väldigt snäll och den som bestämde över maten i hagen.


Hösten 2015 blev Moses helt blind och fick vandra vidare till trappalanda.

(placeholder)

Moses

Namn:  Moses

Ras:  Dansk import

Född: 1992-2015

Ägare: Fam. Hanström Törnroos

Glory var en New forest, född i Holland och har även bott i Tyskland. Vi köpte henne från ett handelsstall i Stockholm 2004.


Glory var ett riktigt ponnysto med många egna åsikter. På äldre dar blevhon allt klokare och lugnare. Hon var den i hagen som bestämde var flocken ska vara vilket oftast handlade om att hitta den tryggaste platsen. Glory kunde vara lite svår att komma nära, hon var lätthanterlig på marken men gillade inte riktigt att bli klappad, skulle man vinna hennes förtroende måste man vara lugn, vänlig och ha morötter i fickan. Hon var en ponny som gillade rutiner och att allt skedde och såg ut på samma sätt.


När Emelie började andra året på gymnasiet i Stockholm flyttade Glory också dit och bodde där i två år. Våren -09 blev Glory halt på ett framben, efter att ha varit på klinik kom vi fram till att hältan satt i hoven men att det inte var värt att leta vidare, då det var tveksamt om vi skulle hitta något samt att hon började bli gammal. Vi bestämde då att hon fick flytta hem till Åland igen och bli pensionär, vilket hon trivdes väldigt bra med.


Sommaren 2015 blev Glory allt stelare och vi bestämde att hon fick vandra vidare innan hon blev för dålig.

(placeholder)

Glory

Namn:  Morning Glory

Ras:  New forest

Född: 1991-2015

Ägare: Emelie Hanström