(placeholder)Luna är en Nordlandshäst som är ca 135 cm i mankhöjd. Hon kom till oss våren -12 från Norge och är tänkt  att användas till både ridning och körning. Innan hon kom till oss har hon gått på ridskola och haft ett föl.


Luna gillar inte att bli borstad, antagligen för att hon är kittlig. Det enda hon gillar är att bli borstad med en hårborste eller kliad.  Hon är en smart ponny som hittar på både det ena och det andra för att få tag i mat eller bara för att hon är nyfiken. Trots det så är hon väldigt lätt att ha att göra med och är alltid positiv och glad när vi ska göra saker. Hon kommer alltid fram i hagen för att se om vi ska hitta på något. Hon skulle gärna vilja bestämma i hagen, men lyckas sällan. Däremot kan de små hästarna få sig ett tjuvnyp av henne nu och då. Hon är den som kan gå på egna äventyr för att hitta mat.


Luna älskar att galoppera när man rider, vilket tempo det är spelar ingen roll, bara det är galopp. Hon kan ha sina egna åsikter om val av väg eller vad som är farligt, speciellt när hon tycker att det är tråkigt. Annars är hon en känslig häst att rida och en riktigt trevlig körhäst. Död 2019

(placeholder)

Luna

Namn:  Snopy "Luna"

Ras:  Nordlandshäst

Född: 2001

Ägare: Fam. Hanström Törnroos